Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Couscous med rostad bananschalotten och paprika

Elegant couscous med rostade bananschalottenlökar och färgsprakande rostade paprikor. Till din couscous tillreder du en fräsch sås med smak av mynta, koriander och spiskummin. Servera med en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och skär bananschalottenlöken i halvor. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i klyftor. Lägg lök och paprika på en långpanna. Stänk över knappt hälften av oljan. Strö över salt och peppar.
  3. Rosta lök och paprika mitt i ugnen i ca 15 minuter, rör om någon gång under tiden. Koka under tiden couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stå ca 5 minuter under lock.
  4. Vänd ner grönsakerna och resterande olja i couscousen.
  5. Sås: Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till couscousen. Sallad är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 bananschalottenlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 3 dl couscous
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk färsk hackad mynta
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1520 kJ / 360 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB