Kanelkotlett med couscous | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kanelkotlett med couscous

En ny variant på kotlett med nordafrikanska dofter är denna kanelkotlett med couscous och en sås på krossade tomater och squash. Kanelen kryddar kotletten alldeles lagom och med tomatkrosset får rätten både smak och färg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Tillsätt couscous och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 min.
  2. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i oljan ca 2 min per sida. Krydda med salt, peppar och gärna kanel.
  3. Skölj och skär squashen i tärningar. Strö squashen över kotletterna och häll över tomatkross. Låt puttra ca 10 min under lock. Servera kotletterna direkt ur pannan med couscous, grönsallad och bröd.

För alla

Tål du inte gluten är kotletterna goda att servera med ris i stället för couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl couscous
  • 4 fläskkotletter
  • 1 squash
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk kanel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2121 kJ / 508 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden