Nobissill

Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
1
Nobissill

Äntligen sill. Men definitivt inte den gamla vanliga. Låt först sillen rinna av. Lägg den sen i en härligt krämig nobissås som du själv stolt rört ihop av ägg, olja, rödvinsvinäger och örtkryddor. Toppa sillen med hårdkokt ägg och hackad gräslök.

Nobissill

Ingredienser

8 bufféportioner
2   förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
2   ägg
1/2 tsk  salt
1/2 krm  vitpeppar
1 msk  rödvinsvinäger
2   vitlöksklyftor
3 dl  rapsolja
1/2   kruka gräslök
1/2   kruka persilja

Till garnering

1   ägg
kryddgrönt (t ex. gräslök och persilja)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

Låter spännande gott. Det ska jag prova.

Ove

2017-04-05

Näringsvärde per portion

Energi2078 KJ / 497 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater7 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dijonsenapssill med primörer
Betyg 2.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Olle Nymans sill med persilja, vitlök och citron
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtsill
Betyg 2.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga