Nobissill
Äntligen sill. Men definitivt inte den gamla vanliga. Låt först sillen rinna av. Lägg den sen i en härligt krämig nobissås som du själv stolt rört ihop av ägg, olja, rödvinsvinäger och örtkryddor. Toppa sillen med hårdkokt ägg och hackad gräslök.
Ingredienser
8 bufféportioner
2 förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
2 ägg
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
3 dl rapsolja
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka persilja
Till garnering
1 ägg
kryddgrönt (t ex. gräslök och persilja)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2078 KJ / 497 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater7 g
Protein11 g
Kommentarer
God! Men krävs lite dijonsenap
Emma
2024-06-22Låter spännande gott. Det ska jag prova.
Ove
2017-04-05