Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nobissill

Äntligen sill. Men definitivt inte den gamla vanliga. Låt först sillen rinna av. Lägg den sen i en härligt krämig nobissås som du själv stolt rört ihop av ägg, olja, rödvinsvinäger och örtkryddor. Toppa sillen med hårdkokt ägg och hackad gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
  2. Lägg äggen i kokande vatten. Koka dem i 2 minuter. Spola äggen kalla och knäck dem i en bunke. Gröp ur stelnad äggvita som sitter i skalet med en tesked, lägg det tillsammans med äggulorna. Tillsätt salt, peppar och vinäger, pressa i vitlöksklyftorna och rör om.
  3. Vispa ner oljan droppvis i ägg- och vinägerblandningen. När det börjar tjockna kan man hälla oljan i en tunn stråle under vispning. 
  4. Skär gräslöken fint och hacka persiljan, blanda örterna med dressingen.  
  5. Vänd ner sillen i dressingen. Låt sillen stå 2 dagar i kylskåp för att dra åt sig smakerna.
  6. Till garnering: Lägg ägget i kokande vatten och koka i 9 minuter. Spola det kallt, skala och hacka. Garnera sillen med ägghacket och gärna lite kryddgrönt.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 2 förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl rapsolja
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 kruka persilja
Till garnering
  • 1 ägg
  • kryddgrönt (t ex. gräslök och persilja)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2078 kJ / 497 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept