Nobissill

Betyg 2.7 av 5.
29 personer har röstat
2
Nobissill

Äntligen sill. Men definitivt inte den gamla vanliga. Låt först sillen rinna av. Lägg den sen i en härligt krämig nobissås som du själv stolt rört ihop av ägg, olja, rödvinsvinäger och örtkryddor. Toppa sillen med hårdkokt ägg och hackad gräslök.

Nobissill

Ingredienser

8 bufféportioner
2 förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
2 ägg
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
3 dl rapsolja
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka persilja

Till garnering

1 ägg
kryddgrönt (t ex. gräslök och persilja)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

God! Men krävs lite dijonsenap

Emma

2024-06-22

Låter spännande gott. Det ska jag prova.

Ove

2017-04-05

Näringsvärde per bufféportion

Energi2078 KJ / 497 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater7 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Dijonsenapssill med primörer
Betyg 2.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Olle Nymans sill med persilja, vitlök och citron
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga