Nils Emils laxpudding med rökt lax

Nils Emils laxpudding med rökt lax kommer bli mycket uppskattat av både vuxna och barn! Varva potatis och kallrökt lax i en ugnsform innan du häller över en äggblandning och tillagar. Servera puddingen med god laxsmak tillsammans med skirat dillsmör.

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3502 KJ / 837 kCal
Fett64 g
Salt4.1 g
Kolhydrater37 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
23 stEn favorit. Lagat många gånger, idel positiva reaktioner! Utan lök som i Nils Emils recept jättegott. Carl
Carl
Efter 80 minuter i ugnen var potatisen nästan klar, äggstanningen satte sig aldrig så det blev en ganska trist röra på tallriken. Med mycket smält smör gick det att äta.
Jens
Bra recept. Enkelt. Mycket gott och uppskattat. Funkar utmärkt även med gravad eller rimmad lax.
Folke
Kan man byta ut grädde o mjölk mot creme fraiche? Anne
Anne sylvia
Hej Anne! Jag gissar att det skulle fungera fint! Det blir ju en annan smak förstås men säkert gott ändå! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vore bra om jag kunde spara mina anteckningar, tex 3 port=? Finns fast jag inte hittat?
Ulrika
Jag tog varmrökt lax hoppas att det blir ätbart.
Hanna
Mycket gott, en av mina favoriter!
Nils
Mycket gott. Använder inte aromat utan ekologiskt örtsalt. Går lika bra. En favorit hos oss.
Jeanette
Något stämer inte med temperaturen. Hade högre temperatur än den angivna och ändå var potatisen halvrå efter 55 minuter.
Bengt
Jag skippade smöret och blandade in lite frusen hackat dill i äggsmeten och alla var jättenöjda
Evert