Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nils Emils fiskpudding med rökt lax

Nils Emils fiskpudding med rökt lax är en spännande variant på den nostalgiska och klassiska fiskpuddingen. Rätten är hänförande, smakrik och med det dillblandade skirade smöret är rätten fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugenen på 175°C.
  2. Skala potatisen och skär den i skivor.
  3. Varva potatis och lax i en smord ugnssäker form med höga kanter. Salta lätt på potatisen. Understa och översta lagret ska vara potatis.
  4. Vispa samman ägg och grädde. Smaksätt med Aromat och häll blandningen i formen. Lägg på några smörklickar och grädda i nedre delen av ugnen 50-60 min.
  5. Skirat smör: Smält det i en kastrull och slå över det i en annan - se till att bottensatsen inte kommer med. Blanda i dillen och servera dillsmöret till laxpuddingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 medelstora potatisar (10 st motsvarar ca 750 g)
  • 300 g färskrökt lax i skivor
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • 4 dl gräddmjölk
  • 1/2 tsk Aromat kryddsalt
  • 2 msk smör eller margarin
Skirat smör
  • 100 g smör
  • 1 knippe finhackad dill
Lägg till i inköpslistan