Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Laxpudding

Laxpudding är ett utmanande men härligt gott och smakrikt alternativ till din vardagsmiddag. Laxpuddingens ingredienser är bland annat potatis, lök, dill och rimmad lax. Servera ostgratinerade tunnbröd till laxpuddingen som ett frasigt tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smöret och låt svalna.
  3. Skala och koka potatisen. Låt svalna. Skär i ca ½ cm tjocka skivor.
  4. Täck en smord ugnsäker form (ca 30 x 24 cm, för 4 port) med potatis. Lägg på lax, dill och lök. Täck med ett lager till med potatis, lax, hackad dill och lök. Avsluta med ett lager potatis.
  5. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen. Grädda laxpuddingen i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
  6. Ta ut laxpuddingen och låt den vila i minst 20 minuter före servering.

För alla

Gör mjölkfri: Använd mjölkfritt margarin istället för smör och Solhavre som ersättning för vanlig mjölk.
Gör äggfri: Uteslut äggstanningen (ägg och mjölk) och använd istället t.ex. crème fraiche utrörd med lite mjölk.

Tips

Gratinera hårt tunnbröd med riven lagrad kryddost och servera till laxpuddingen som ett frasigt tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 kg potatis
  • 400 g skivad, rimmad lax
  • 1 dl hackad dill
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan