Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nikkalouktasoppa på brysselkål med apelsin- och persiljekräm

Värm dig med Nikkalouktasoppa som är en härlig matig soppa som passar perfekt på hösten och vintern. Denna Nikkalouktasoppa är gjord på brysselkål och köttfärs och toppas med apelsin och persiljekräm. Serveras rykande varm i fina skålar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Skala och hacka löken. Ansa och skiva purjolöken. Ansa och kvarta brysselkålen. Skala och klyfta potatisen.
  2. Bryn färsen i hälften av oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken. Salta och peppra. Lägg över i en stor soppkastrull. 
  3. Stek löken och purjolöken i resten av oljan i stekpannan. Lägg det i kastrullen. Blanda ner potatisen, buljongen och tomatpurén och koka ca 10 minuter. Lägg sedan ner brysselkålen och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av soppan med salt och peppar.
  4. Apelsinkräm: Riv skalet från apelsinen och hacka persiljan. Blanda med crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med apelsin- och persiljekrämen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 500 g brysselkål
  • 500 g fast potatis
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 1/2 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 dl tomatpuré
Apelsin och persiljekräm
  • 1 apelsin
  • 20 g färsk persilja
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2623 kJ / 626 kCal