Brysselkålsoppa med nötfärs och apelsin- och persiljekräm

Betyg 3.5 av 5.
148 personer har röstat
7
Brysselkålsoppa med nötfärs och apelsin- och persiljekräm

Värm dig med en härlig, matig brysselkålsoppa som passar perfekt på hösten och vintern. Denna soppa är gjord på brysselkål och köttfärs och toppas med apelsin och persiljekräm. Serveras rykande varm i fina skålar.

Brysselkålsoppa med nötfärs och apelsin- och persiljekräm

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 gul lök
1 purjolök
500 g brysselkål
500 g fast potatis
500 g nötfärs
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 1/2 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 dl tomatpuré

Apelsin och persiljekräm

1 apelsin
20 g färsk persilja
2 dl crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
148 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Gjorde den vegansk med ärtfärs. Riktigt mumsigt!

Nina

2023-11-30

Så gott! ❤️

Sabina

2023-02-28

Namnet på rätten är felstavat. Bokstäverna u och o ska byta plats. Mvh Ylva

Ylva

2020-05-08

Hej Ylva! Vi ber om ursäkt för att tryckfelsnissen hade varit i farten. Namnet är nu uppdaterat med rätt stavning, tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-05-08

Näringsvärde per portion

Energi2623 KJ / 626 kCal
Fett37 g
Salt3.5 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Brysselkål i kokosmjölk med räkor och koriander
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserad brysselkål och potatispuré med ost
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga