Brysselkålsoppa med nötfärs och apelsin- och persiljekräm
Värm dig med en härlig, matig brysselkålsoppa som passar perfekt på hösten och vintern. Denna soppa är gjord på brysselkål och köttfärs och toppas med apelsin och persiljekräm. Serveras rykande varm i fina skålar.
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 purjolök
500 g brysselkål
500 g fast potatis
500 g nötfärs
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 1/2 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 dl tomatpuré
Apelsin och persiljekräm
1 apelsin
20 g färsk persilja
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2623 KJ / 626 kCal
Fett37 g
Salt3.5 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g
Kommentarer
Mycket gott! Gjorde den vegansk med ärtfärs. Riktigt mumsigt!
Nina
2023-11-30Så gott! ❤️
Sabina
2023-02-28Namnet på rätten är felstavat. Bokstäverna u och o ska byta plats. Mvh Ylva
Ylva
2020-05-08Hej Ylva! Vi ber om ursäkt för att tryckfelsnissen hade varit i farten. Namnet är nu uppdaterat med rätt stavning, tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-08