Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Overnight oats med chiafrön, kokos och hallon

Morgontrött? Då är detta frukosten för dig! En mättande overnight oats med kokos, chiafrön och havregryn som serveras med chiasylt gjord på hallon och honung. Toppa med frön och färska bär!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hallonsylt: Tina hallonen och blanda med chiafrö och honung. Låt stå ca 5 min. Häll i botten av glas eller burkar.
  2. Overnight oat: Blanda kokosdryck med havregryn, chia och kardemumma. Häll overnight oat på hallonen i glasen och låt stå i kylskåp över natten.
  3. Topping: Toppa med pumpa-och solroskärnor, kokosflakes och färska bär innan servering.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 2
Hallonsylt
  • 100 g frysta hallon
  • 1 msk chiafrön
  • 1 msk flytande honung (välj agavesirap för vegansk)
Overnight oat
  • 2 dl kokosdryck
  • 1 1/2 dl havregryn eller dinkelflingor
  • 1 msk chiafrön
  • 1/2 tsk mortlad hel kardemumma
Topping
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 msk solroskärnor
  • 1 msk kokosflarn
  • 1 dl färska hallon och blåbär

Näringsvärde
Per portion

Energi 1364 kJ / 324 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer