Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Fröknäcke med pumpakärnor

Starta dagen på topp med hemmagjort fröknäcke! Har blandar vi goda grejer som pumpakärnor, hela linfrön, sesamfrön, solroskärnor. Så enkelt, och så gott! Servera med färskost, avokado och polkabetor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 port portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 160°C.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tillsätt olja och kokat vatten. Rör om tills smeten blir smidig och geléaktig.
  4. Garnering: Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela pappret. Ta bort det övre pappret försiktigt med en palette eller liknande och strö lite flingsalt eller kärnor och frön över. Lägg det på en ugnsplåt.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten innan du delar och serverar brödet i bitar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Näringsvärdet är beräknat exkl garnering.

Ingredienser

Portioner: 12 port
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 2 tsk ljust psylliumfrö
  • 1 1/2 dl majsmjöl
  • 1 - 2 krm salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
Garnering
  • flingsalt
  • frön eller kärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 509 kJ / 123 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer