Cheesecake med mango & hallon

16
5
Cheesecake med mango & hallon

En härligt krämig cheesecake har vi här! Botten gör du av digestivekex och fyllning med krämig färskost som smaksätts med citronsaft. Servera med söt mangoröra, färska hallon och myntablad.

Cheesecake med mango & hallon

Ingredienser

10 bitar
150 g digestivekex
125 g smör
525 g färskost
3 dl yoghurt
1/2 vaniljstång
1 krm salt
1 citron
6 blad gelatin
1 1/2 dl kallt vatten
1 dl socker

Dekoration

70 g mosad mango
1 mango skuren i bitar
färska hallon
färska myntablad

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfria: välj laktosfria produkter av smör, färskost och yoghurt.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Anita

2022-03-08

Det måste väl vara så att man kramar ur gelatinbladen efter 10 min och därefter smälter med sockret utan vattnet?

Emelie

2022-02-25

Hej, Är det tänkt att även vattnet ska ner i smeten?

Carolina

2020-12-31

Vi frös in den av misstag (läste lite slarvigt) och det var inga problem när vi hade tinat den. Toppengott!

Näringsvärde per portion

Energi 1654 KJ / 396 kCal
Fett 29 g
Salt 0.92 g
Kolhydrater 27 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden