Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cheesecake med mango & hallon

En härligt krämig cheesecake har vi här! Botten gör du av digestivekex och fyllning med krämig färskost som smaksätts med citronsaft. Servera med söt mangoröra, färska hallon och myntablad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg digestivekexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Blanda smulorna med smält smör. Tryck ut i botten av en rund springform försedd med bakplåtspapper, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar).
  2. Vispa färskost, yoghurt, frön från vaniljstång, salt och saft från citronen.
  3. Lägg gelatinblad i vattnet i ca 10 minuter. Tillsätt socker. Värm upp under omrörning tills gelatinet och sockret löser sig. Rör sedan snabbt in i färskostkrämen.
  4. Häll i krämen i formen.
  5. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
  6. Dekoration: Dekorera kakan med mosad mango, färsk mango, hallon och myntablad före servering.

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfria: välj laktosfria produkter av smör, färskost och yoghurt.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 150 g digestivekex
  • 125 g smör
  • 525 g färskost
  • 3 dl yoghurt
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 krm salt
  • 1 citron
  • 6 blad gelatin
  • 1 1/2 dl kallt vatten
  • 1 dl socker
Dekoration
  • 70 g mosad mango
  • 1 mango skuren i bitar
  • färska hallon
  • färska myntablad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1654 kJ / 396 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer