Grillad nektarin med hallon och vaniljkvarg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad nektarin med hallon och vaniljkvarg

Söt och frisk dessert med grillade persikohalvor som penslats i smält smör och rårörssocker för en karamelliserad yta. Med en klick söt kvarg och hallonsås. Lika omtyckt av vuxna som av barn!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär nektarinerna i halvor och kärna ur dem. Smält matfettet. Pensla dem med matfettet och strö på sockret.
  2. Passera drygt hälften av hallonen genom en sil. Blanda med florsocker.
  3. Grilla nektarinerna med sockersidan nedåt några minuter.
  4. Servera med hallonsås, vaniljkvarg och resten av hallonen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut kvargn mot Sour Supreme (innehåller soja) smaksatt med vaniljsocker.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 nektariner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk rårörsocker
  • 500 g hallon
  • 2 msk florsocker
Till servering
  • vaniljkvarg (vaniljkvarg)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1415 kJ / 339 kCal