Nektarinsallad med matvete och ädelostdressing

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nektarinsallad med matvete och ädelostdressing

Nektarinsallad med matvete är gott som en mättande sommarlunch och den passar även mycket bra på en buffé. Salladen har ett litet crunch från knapriga valnötter och den krämiga ädelostdressingen kompletterar de söta stekta nektarinerna perfekt. Smaklig spis!

Nektarinsallad med matvete och ädelostdressing

Ingredienser

4 portioner
4 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl valnötter
2 nektariner
1 msk rårörsocker
2 msk olivolja
70 g ädelost
1/2 dl smetana
1 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 romansalladshuvud
2 avokador

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3274 KJ / 784 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein23 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grillad sallad med ädelost
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad