Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Nävgröt

Ett snabblagat recept på härlig nävgröt som är Värmlands traditionella landskapsrätt. Du gör gröten av bland annat skrädmjöl och serverar med stekt fläsk och lingonsylt. Gott och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med salt i en kastrull (gärna teflonbelagd).
  2. Häll i mjölet, allt på en gång, så att det täcker vattenytan. Tryck försiktigt ner mjölet med en träsked, rör inte.
  3. Stäng av värmen och låt kastrullen stå med locket på ca 10 minuter, tills allt vatten ångat igenom mjölet.
  4. Rör om och servera gröten med stekt fläsk och lingonsylt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 l skrädmjöl (1 l motsvarar ca 500 g)
Till servering
  • stekt fläsk
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?