Nävgröt

Ett snabblagat recept på härlig nävgröt som är Värmlands traditionella landskapsrätt. Du gör gröten av bland annat skrädmjöl och serverar med stekt fläsk och lingonsylt. Gott och mättande!

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?

Ett snabblagat recept på härlig nävgröt som är Värmlands traditionella landskapsrätt. Du gör gröten av bland annat skrädmjöl och serverar med stekt fläsk och lingonsylt. Gott och mättande!

Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stÄven kallad motti.min svärmors mamma serverade kokt abborre o gräslökssås till, det var också gott
Christin
Kan vara värt att visa upp ett recept från Theodor Svartengren (Värmländsk poet) från 1887. Näfgröt: Grytan till 2/3 med vatten, som sättes i häftig kokning. Ett helt mjölkar skrädmalet hafremjöl tömmes i, grytan aflyftes, en håller i den och en annan ältar den heta degen tills intet mjöl synes — gröten är färdig, ätes med näfvarne i hvardagslag, med knif och gaffel vid finare tillfällen. Stekt salt fläsk eller i nödfall sill utgör soflet.
Bengt
5 dl mjöl på 3 dl vatten enl recept ovan gav en kastrull med torrt mjöl och bara gröt i kanterna. Tror nog mer på tidigare kommentar om 6 dl vatten till 5 dl mjöl
Åsa maria
Hej Åsa Maria! ICAs kockar har nu provlagat om receptet och vi har uppdaterat receptet med mindre mängd mjöl. Tack för ditt engagemang! Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket