Nationalpaj
Fira Sveriges egen dag med denna mumsiga nationalpaj med bland annat ansjovisfiléer och lax. Fördela fisk och fräst purjolöksröra i ditt hemmagjorda pajskal innan du häller över den krämiga äggstanningen. Servera den lätt svalnade pajen med sallad.
Ingredienser
4 portioner
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 - 2 msk ansjovisspad
Fyllning
1 stor purjolök
1 msk smör eller margarin
300 g kokt lax utan skinn och ben
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
2 dl riven lagrad ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3140 KJ / 750 kCal
Fett47 g
Kommentar
Vi använde rökt lax istället och resultatet blev mycket gott!
Christina
2005-10-02