Nationalpaj

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Nationalpaj

Fira Sveriges egen dag med denna mumsiga nationalpaj med bland annat ansjovisfiléer och lax. Fördela fisk och fräst purjolöksröra i ditt hemmagjorda pajskal innan du häller över den krämiga äggstanningen. Servera den lätt svalnade pajen med sallad.

Nationalpaj

Ingredienser

4 portioner
3 dl  vetemjöl
100 g  smör eller margarin
1 - 2 msk  ansjovisspad

Fyllning

1   stor purjolök
1 msk  smör eller margarin
300 g  kokt lax utan skinn och ben
1   burk ansjovisfiléer (à 125 g)

Äggstanning

3   ägg
3 dl  mjölk
1/2 tsk  salt
1 - 2 krm  grovmald svartpeppar
2 dl  riven lagrad ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Vi använde rökt lax istället och resultatet blev mycket gott!

Christina

2005-10-02

Näringsvärde per portion

Energi3140 KJ / 750 kCal
Fett47 g

Testa liknande recept

Pytt Jansson
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äggröra med gräddkokt persilja och ansjovis
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ansjovisrulle
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklingfilé med spenat- och ansjovissallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jansson
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Birgittas bästa köttbullar
Betyg 2.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga