Nationalpaj

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Nationalpaj

Fira Sveriges egen dag med denna mumsiga nationalpaj med bland annat ansjovisfiléer och lax. Fördela fisk och fräst purjolöksröra i ditt hemmagjorda pajskal innan du häller över den krämiga äggstanningen. Servera den lätt svalnade pajen med sallad.

Nationalpaj

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 - 2 msk ansjovisspad

Fyllning

1 stor purjolök
1 msk smör eller margarin
300 g kokt lax utan skinn och ben
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)

Äggstanning

3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
2 dl riven lagrad ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Vi använde rökt lax istället och resultatet blev mycket gott!

Christina

2005-10-02

Näringsvärde per portion

Energi3140 KJ / 750 kCal
Fett47 g

Testa liknande recept

Pytt Jansson
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äggröra med gräddkokt persilja och ansjovis
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ansjovisrulle
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Birgittas bästa köttbullar
Betyg 2.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd ansjovis royal
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingfilé med spenat- och ansjovissallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga