Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingfilé med spenat- och ansjovissallad

Kycklingfilé med spenat- och ansjovissallad är en enkel och smakrik kombination som du serverar på rostat bröd. Salladen med spenaten och ansjovisen innehåller även tomater och röd lök och ger med lite citronjuice fin syra till kycklingen.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg upp kycklingfilèerna på en skärbräda. Täck med plastfolie. Banka lätt med undersidan av en stekpanna tills de blivit hälften så tjocka.
  2. Krydda lätt med finkornigt havssalt och nymalen svartpeppar. Stek dem hastigt i en het lättoljad stekpanna i ca 2 minuter på varje sida.
  3. Strimla spenatbladen. Vispa ihop olivolja, pressad citronjuice och ansjovisspad. Blanda spenat, sås, körsbärstomater och rödlöken. Strimla ansjovisfilèerna och blanda i salladen. Lägg kycklingen på rostade lantbrödsskivor och toppa med salladen.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 st lantbrödsskivor
  • 100 g spröda spenatblad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 8 st delade körsbärstomater
  • 1 msk ansjovisspad
  • 1/2 st strimlad rödlök
  • 8 st strimlade ansjovisfiléer
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info