Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nässelrisotto

Prova på att göra detta smakrika recept på risotto med nässlor till lunch. Denna snabba måltid gör du genom att mixa nässlorna och röra ner dem med parmesanost i det goda buljongkokta riset. Duka fram när allt blivit varmt. Mättande och smakfullt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i matfett i en kastrull utan att det tar färg.
  2. Häll på riset och låt det bli blankt någon minut. Häll på en skvätt buljong och låt det koka in i riset under omrörning. Häll på resten av buljongen i omgångar under omrörning. Risotton är färdig efter ca 20 minuter - riskornen ska fortfarande ha ett tuggmotstånd kvar, med liten kärna i mitten.
  3. Mixa nässlorna i mixer, matberedare eller med mixerstav och rör ner detta och den nyrivna parmesanosten. Låt det bli genomhett.
  4. Servera risotton genast med massor av nymald svartpeppar och gärna några extra "strån" parmesanost på toppen. Gör gärna en Rostad paprikasallad till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk margarin eller smör
  • 4 dl avorioris
  • 9 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 l nässlor
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan