Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Najadlax är både gravad och kallrökt, en riktig delikatess. Ännu godare tillsammans med hovmästarkräm och krispig gurksallad med smak av citron och dill. En enkel och fräsch förrätt likväl en storfavorit på årets julbord.

Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Hovmästarkräm

2 dl crème fraiche
2 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
salt
peppar

Gurksallad

1 gurka
1 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
20 g färsk dill
300 g najadlax

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Kanongott på kavring som förätt

    Marie

  • Najs

    Andreas

  • *****

    Inger

Näringsvärde per bufféportion

Energi917 KJ / 219 kCal
Fett18 g
Salt0.5 g
Kolhydrater5 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Julskinka med senapsmajjo och äpple
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vegansk seitanskinka
    Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gravlaxsås
    Betyg 4 av 5.125 personer har röstat
    Receptet har 29 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsgriljerad kålrot
    Betyg 3.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad