Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

9
1
Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

En färgglad rätt som passar fint till påsk. Ägg och najadlax serveras med en sallad på dragon, svartrötter, potatis och morötter i olika färger.

Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

Ingredienser

8 (buffé)
400 g svartrötter
1 l vatten
1 msk salt
8 sparrispotatisar
2 msk olivolja
salt och peppar
8 ägg
2 morötter (gärna i olika färger)
65 g färsk spenat
2 förp skivad najadlax, gravad eller rökt lax (à 150 g)

Dressing

1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
2 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka färsk dragon

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen, öka mängden lax något.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Jeanette

2012-04-30

Enkelt, fräscht och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1554 KJ / 372 kCal
Fett 23.2 g
Kolhydrater 22.1 g
Protein 17.1 g
Läs mer om näringsvärden