Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
1
Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

En färgglad rätt som passar fint till påsk. Ägg och najadlax serveras med en sallad på dragon, svartrötter, potatis och morötter i olika färger.

Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

Ingredienser

8 (buffé)
400 g  svartrötter
1 l  vatten
1 msk  salt
8   sparrispotatisar
2 msk  olivolja
salt och peppar
8   ägg
2   morötter (gärna i olika färger)
65 g  färsk spenat
2   förp skivad najadlax, gravad eller rökt lax (à 150 g)

Dressing

1   vitlöksklyfta
2   schalottenlökar
2 tsk  dijonsenap
1 dl  rapsolja
1 msk  vitvinsvinäger
1   kruka färsk dragon

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen, öka mängden lax något.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Enkelt, fräscht och gott!

Jeanette

2012-04-30

Näringsvärde per portion

Energi1554 KJ / 372 kCal
Fett23.2 g
Kolhydrater22.1 g
Protein17.1 g

Testa liknande recept

Svartrot med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättstuvade svartrötter med dragonsmak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsbräserade svartrötter
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårig älggryta
Betyg 2.6 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baconlindad svartrot med dragonkräm
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nyttiga grilltillbehör!
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga