Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter
En färgglad rätt som passar fint till påsk. Ägg och najadlax serveras med en sallad på dragon, svartrötter, potatis och morötter i olika färger.
Ingredienser
8 bufféportioner
400 g svartrötter
1 l vatten
1 msk salt
8 sparrispotatisar
2 msk olivolja
salt
peppar
8 ägg
2 morötter (gärna i olika färger)
65 g färsk spenat
2 förp skivad najadlax, gravad eller rökt lax (à 150 g)
Dressing
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
2 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka färsk dragon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1554 KJ / 372 kCal
Fett23.2 g
Kolhydrater22.1 g
Protein17.1 g
Kommentar
Enkelt, fräscht och gott!
Jeanette
2012-04-30