Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
1
Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

En färgglad rätt som passar fint till påsk. Ägg och najadlax serveras med en sallad på dragon, svartrötter, potatis och morötter i olika färger.

Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

Ingredienser

8 bufféportioner
400 g svartrötter
1 l vatten
1 msk salt
8 sparrispotatisar
2 msk olivolja
salt
peppar
8 ägg
2 morötter (gärna i olika färger)
65 g färsk spenat
2 förp skivad najadlax, gravad eller rökt lax (à 150 g)

Dressing

1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
2 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka färsk dragon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Enkelt, fräscht och gott!

Jeanette

2012-04-30

Näringsvärde per bufféportion

Energi1554 KJ / 372 kCal
Fett23.2 g
Kolhydrater22.1 g
Protein17.1 g

Testa liknande recept

Svartrot med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättstuvade svartrötter med dragonsmak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsbräserade svartrötter
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårig kalkongryta med svartrot och dragon
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vårig älggryta
Betyg 2.7 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörfrästa svartrötter med balsamvinägrett
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga