Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

En färgglad rätt som passar fint till påsk. Ägg och najadlax serveras med en sallad på dragon, svartrötter, potatis och morötter i olika färger.

Najadlax med ägg, dragon och rotfrukter

Ingredienser

8 bufféportioner
400 g svartrötter
1 l vatten
1 msk salt
8 sparrispotatisar
2 msk olivolja
salt
peppar
8 ägg
2 morötter (gärna i olika färger)
65 g färsk spenat
2 förp skivad najadlax, gravad eller rökt lax (à 150 g)

Dressing

1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
2 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka färsk dragon

Gör så här

00:05:00
00:20:00
00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Enkelt, fräscht och gott!

    Jeanette

Näringsvärde per bufféportion

Energi1554 KJ / 372 kCal
Fett23.2 g
Kolhydrater22.1 g
Protein17.1 g

Testa liknande recept

  • Senapsbräserade svartrötter
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baconlindad svartrot med dragonkräm
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartrot med citron och dragon
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nyttiga grilltillbehör!
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad