Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Nachos på grillen

Nachos med grönsakssalsa och riven ost – perfekt plockmat en ljummen sommarkväll! Lägg nachos och salsa i en form eller kastrull som tål att stå på grillen, strö på riven ost och ställ direkt på grillgallret. När osten har smält ner bland chipsen är det färdigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och tärna paprikan fint. Dela, krama ur kärnorna och tärna tomaterna fint. Skala och hacka lök och vitlök fint. Riv det yttersta av skalet från limen och pressa ur saften.
  2. Blanda grönsakerna med limesaft och -skal, sweet chilisås och olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  3. Grovhacka koriandern och blanda med grönsakerna.
  4. Lägg grönsakssalsan i en form som tål att stå på grillen. Strö på osten och chipsen, ställ formen på grillgallret. Grilla indirekt, under lock, och låt formen stå tills osten smälter.
  5. Till servering: Servera med gräddfil och gärna sallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på nachosen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • saft och skal från 1 lime
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 dl riven ost
  • ca 20 nachochips
Till servering
  • gräddfil
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1283 kJ / 307 kCal