Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kanelkryddade äpplen med apelsin och mynta

Härliga kanelkryddade äpplen enkelt att ta med sig på picknick eller till jobbet som ett mellanmål. Frukten sveps in i syrlig apelsinjuice och blandas med grann mynta, råsocker och en klick crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur äpplet. Skär i tärningar. Krydda med kanel.
  2. Pressa över apelsinjuicen och blanda i de strimlade myntabladen. Smaka av med råsocker.
  3. Lägg i plastlåda med lock. En liten klick crème fraiche med raspat apelsinskal kan följa med som bonus.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 stort äpple (eller dubbelt så många små)
  • 1/2 tsk kanel
  • juice av 1/2 apelsin
  • 10 strimlade myntablad
  • 1 tsk råsocker
  • ev crème fraiche
  • ev raspat apelsinskal
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?