Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingfiléer med mango- och gurkraita

Läcker kycklingfilé som du serverar med sötsura tomater och en mango- och gurkraita på sidan om. Raitan ger ett fräscht inslag till rättens annars heta toner och kan förberedas dagen innan.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär mangon i bitar. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Strimla myntabladen. Blanda samtliga ingredienser till raitan och låt stå i kylskåpet i minst 1 timme före servering.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skålla tomaterna i kokande vatten. Lägg dem i iskallt vatten och skala dem. Blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bryn kycklingfiléerna i en het panna med olja. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek i mitten av ugnen tills de är genomstekta, ca 12 minuter. Servera med raita och tomatröra.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurt- eller crème fraiche-alternativ, eller uteslut mjölkprodukten helt i raitan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
  • 1 msk olja
Raita
  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 5 myntablad
  • 1 krm spiskummin
  • 2 dl naturell yoghurt
Sötsura tomater
  • 12 körsbärstomater
  • 1/2 krm chilipeppar
  • 1/2 dl tomatjuice
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk finhackat äpple
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?