Mustig svamplasagne med valnötssallad

Portabellasvamp ger en god smak till den krämiga lasagnen med spenat och ricotta. Till den serveras en sallad på morot och valnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Ingredienser
4 portioner
Lasagne
200 g fryst bladspenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 portabellasvampar (à 100 g)
250 g champinjoner
2 msk olivolja
250 g ricottaost
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad timjan
1 dl riven mozzarella
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
300 g färska lasagneplattor
Valnötssallad
1/2 dl valnötter
2 morötter
1 1/2 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
75 g bistrosallad
Gör så här
00:25:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2862 KJ / 685 kCal
Fett48.7 g
Kolhydrater31.9 g
Protein27.4 g

Kommentar
1 stHarcnågon provat denna lasagne? Går det att byta ut till färska champinjoner? Går det bra att förbereda dagen före och grädda dagen den ska ätas?
Diana
Hej Diana! Klassisk lasagne har jag lagt dagen innan och gräddat dagen efter. Det här receptet tror jag blir bäst om du bara förbereder svampsåsen dagen innan och lägger i hop och gräddar när den ska ätas. Hälsningar Niclas
ICA-köket