Mustig ragu med fänkål och haricots verts
Kvällens middag består av en mustig ragu med smak av fänkål. Färsen, löken och fänkålen fräses med tomatpuré innan du tillsätter matlagningsvinet för att få fram den mustiga smaken. Rör sedan ned tomaterna och koka ihop. Servera med ris, krispiga haricot vertes och mâchesallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Ragu
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 150 g)
ca 500 g blandfärs
1 msk tomatpuré
1 msk olja
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
salt
peppar
150 g haricot vert
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2285 KJ / 546 kCal
Fett20 g
Salt2.41 g
Kolhydrater55 g
Protein32 g
Kommentar
Väldigt mesig smak! Absolut ingen mustighet!
Jennie
2019-04-09