Mustig ragu med fänkål och haricots verts

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
1
Mustig ragu med fänkål och haricots verts

Kvällens middag består av en mustig ragu med smak av fänkål. Färsen, löken och fänkålen fräses med tomatpuré innan du tillsätter matlagningsvinet för att få fram den mustiga smaken. Rör sedan ned tomaterna och koka ihop. Servera med ris, krispiga haricot vertes och mâchesallad. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Mustig ragu med fänkål och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
4   port ris

Ragu

1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1/2   fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 150 g)
ca 500 g  blandfärs
1 msk  tomatpuré
1 msk  olja
2 1/2 dl  rött matlagningsvin
1   burk körsbärstomater (à 400 g)
salt
peppar
150 g  haricot vert
65 g  mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Väldigt mesig smak! Absolut ingen mustighet!

Jennie

2019-04-09

Näringsvärde per portion

Energi2285 KJ / 546 kCal
Fett20 g
Salt2.41 g
Kolhydrater55 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Svamp- och rödbetsragu med rosmarin och rött vin
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ragu på sidfläsk och fänkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig köttfärsgryta med yoghurt
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili con carne med kidneybönor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampgryta med jordärtskockor
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biffgryta med svamp och rödvin
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga