Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mustig ragu med fänkål och haricots verts

Kvällens middag består av en mustig ragu med smak av fänkål. Färsen, löken och fänkålen fräses med tomatpuré innan du tillsätter matlagningsvinet för att få fram den mustiga smaken. Rör sedan ned tomaterna och koka ihop. Servera med ris, krispiga haricot vertes och mâchesallad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ragu: Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och strimla fänkålen.
  3. Fräs lök, vitlök, fänkål, färs och tomatpuré i oljan i en gryta. Tillsätt vinet och koka upp. Rör ner tomaterna och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka bönorna ca 4 minuter.
  5. Servera ragun med ris, haricots verts och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Ragu
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 fänkål
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • salt
  • peppar
  • 150 g haricot vert
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2285 kJ / 546 kCal