Mustig ragu med fänkål och haricots verts

7
1
Mustig ragu med fänkål och haricots verts

Kvällens middag består av en mustig ragu med smak av fänkål. Färsen, löken och fänkålen fräses med tomatpuré innan du tillsätter matlagningsvinet för att få fram den mustiga smaken. Rör sedan ned tomaterna och koka ihop. Servera med ris, krispiga haricot vertes och mâchesallad. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Mustig ragu med fänkål och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Ragu

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1/2
fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 150 g)
ca 500 g
blandfärs
1 msk
tomatpuré
1 msk
olja
2 1/2 dl
rött matlagningsvin
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
-
salt
-
peppar
150 g
haricot vert
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Jennie

2019-04-09

Väldigt mesig smak! Absolut ingen mustighet!

Näringsvärde per portion

Energi 2285 KJ / 546 kCal
Fett 20 g
Salt 2.41 g
Kolhydrater 55 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept