Mustig ragu med fänkål och haricots verts

Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Mustig ragu med fänkål och haricots verts

Kvällens middag består av en mustig ragu med smak av fänkål. Färsen, löken och fänkålen fräses med tomatpuré innan du tillsätter matlagningsvinet för att få fram den mustiga smaken. Rör sedan ned tomaterna och koka ihop. Servera med ris, krispiga haricot vertes och mâchesallad. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Mustig ragu med fänkål och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Ragu

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 150 g)
ca 500 g blandfärs
1 msk tomatpuré
1 msk olja
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
salt
peppar
150 g haricot vert
65 g mâchesallad

Gör så här

00:10:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt mesig smak! Absolut ingen mustighet!

    Jennie

Näringsvärde per portion

Energi2285 KJ / 546 kCal
Fett20 g
Salt2.41 g
Kolhydrater55 g
Protein32 g

Testa liknande recept

  • Ragu på sidfläsk och fänkål
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddig köttfärsgryta med yoghurt
    Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chili con carne med kidneybönor
    Betyg 3.9 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Biffgryta med svamp och rödvin
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad