Fransk ciderkyckling med varm quinoasallad
En härlig fransk kycklinggryta som sprider en ljuvlig doft medan den tillagas. Kycklinggrytan smaksätts med torr äppelcider och rimmat fläsk som ger den en underbar smak. Servera med en ljummen quinoasallad och gröna blad.
Ingredienser
4 portioner
100 g rimmat fläsk (tärnat)
15 cm skivad purjolök
600 g kycklinglårfilé (skuren i mindre bitar)
1/2 tsk dragon eller timjan
2 dl torr fransk äppelcider eller konc äppeljuice, vatten och äppelcidervinäger (2 dl äppelcider motsvarar 1/2 dl konc äppeljuice, 1 1/2 dl vatten och 2 tsk äppelcidervinäger)
2 dl vispgrädde eller crème fraiche
1 krm cayennepeppar
2 msk färsk hackad persilja
salt och svartpeppar efter smak
Quinoasallad
2 morötter skurna i stavar
300 g jordärtskocka (kan bytas ut mot palsternacka) i 2 cm tärningar
1 stor rödlök i klyftor
1 msk olivolja
salt och svartpeppar efter smak
2 dl okokt quinoa
1/2 hönsbuljongtärning
hackad bladpersilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3145 KJ / 752 kCal
Fett39.3 g
Kolhydrater49 g
Protein42.8 g
Kommentarer
Riktigt goda smaker. Använde äppelcidervinäger och koncentrerad äppeljuice.
Anders
2022-07-06Supersmarigt och snabbt en helt vanlig tisdagskväll! Ska prova med vinäger+juice för mer smak nästa gång. Jättegod quinoa. Råkade köpa rökt fläsk men tycker det funkade fint också.
Louise
2021-11-10Jättegott! Använde juice + äppelcidervinäger. Blev en bra syra.
Lena
2021-08-07