Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fransk ciderkyckling med varm quinoasallad

En härlig fransk kycklinggryta som sprider en ljuvlig doft medan den tillagas. Kycklinggrytan smaksätts med torr äppelcider och rimmat fläsk som ger den en underbar smak. Servera med en ljummen quinoasallad och gröna blad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek fläsket på medelhög värme så att fettet smälter ut och fläsket får lite stekyta.
  2. Lyft upp fläsket på en tallrik och lägg ner kycklingen. Om det inte har smält ut tillräckligt med fett i stekpannan, tillsätt en smula smör. Bryn kycklingbitarna och lyft sedan upp dem ur pannan.
  3. Bryn sedan purjolöken och rör i dragon eller timjan och låt steka någon minut. Lägg över alltihop i en gryta och slå över äppelcider eller juice och vinäger samt grädde eller crème fraiche. Lägg på lock och sjud i 20 minuter eller tills kycklingen är mör. Smaka av med cayennepeppar, svartpeppar och salt och rör tills sist ner persiljan.
  4. Värm ugnen till 225°C.
  5. Blanda morötter, jordärtskocka och rödlök med salt och olivolja i en långpanna och rosta dem mjuka i ugnen i 20 minuter.
  6. Quinoasallad: Koka quinoan enligt anvisningar på paketet men byt ut saltet mot den halva hönsbuljongtärningen. Blanda den färdiga quinoan med de rostade rotsakerna och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera eventuellt med bladpersilja.
  7. Servera kycklinggrytan med quinoasalladen och en grönsallad eller kokt broccoli.

För alla

Kontrollera ingredienserna på buljongen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde/crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde/crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller annan mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány i samarbete med Lantmännen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g rimmat fläsk (tärnat)
  • 15 cm skivad purjolök
  • 600 g kycklinglårfilé (skuren i mindre bitar)
  • 1/2 tsk dragon eller timjan
  • 2 dl torr fransk äppelcider eller konc äppeljuice, vatten och äppelcidervinäger (2 dl äppelcider motsvarar 1/2 dl konc äppeljuice, 1 1/2 dl vatten och 2 tsk äppelcidervinäger)
  • 2 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk färsk hackad persilja
  • salt och svartpeppar efter smak
Quinoasallad
  • 2 morötter skurna i stavar
  • 300 g jordärtskocka (kan bytas ut mot palsternacka) i 2 cm tärningar
  • 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 2 dl okokt quinoa
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • hackad bladpersilja till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3145 kJ / 752 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer