Lyxig ragu på färska havskräftor
![Lyxig ragu på färska havskräftor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_124597/cf_259/lyxig_ragu_pa_farska_havskraftor.jpg)
Ta vara på hela kräftan och gör en smörstinn skaldjursfond av skalen! Använd den mustiga kräftfonden till denna otroligt läckra och smakrika ragu med brynt fläsk, jordärtskocka och färska havskräftstjärtar. Fonden går fint att förbereda.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
![Lyxig ragu på färska havskräftor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_124597/cf_259/lyxig_ragu_pa_farska_havskraftor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g havskräftor (färska i lag eller frysta, tinade)
1 gul lök
1 morot
200 g rotselleri
100 g purjolök
1 dl tomatpuré
2 msk konjak
1/2 dl portvin
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
1 1/2 tsk torkad timjan
2 lagerblad
6 vitpepparkorn
2 msk paprikapulver
150 g rimmat fläsk (i bit)
250 g jordärtskockor
salt och peppar
100 g smör (+ extra till stekning)
För alla
Kontrollera innehållet i buljongtärningen för samtliga allergener. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2234 KJ / 534 kCal
Fett37 g
Salt3.18 g
Kolhydrater18 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Allt för salt, väldigt lite mat kan möjligtvis passa som förrätt men det finns så många bättre och mer lättlagade allternativ
Tobias
2023-04-18