Lyxig ragu på färska havskräftor

Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat
2
Lyxig ragu på färska havskräftor

Ta vara på hela kräftan och gör en smörstinn skaldjursfond av skalen! Använd den mustiga kräftfonden till denna otroligt läckra och smakrika ragu med brynt fläsk, jordärtskocka och färska havskräftstjärtar. Passar perfekt som en lyxig förrätt. Fonden går fint att förbereda.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Lyxig ragu på färska havskräftor

Ingredienser

4 portioner
500 g  havskräftor (färska i lag eller frysta, tinade)
1   gul lök
1   morot
200 g  rotselleri
100 g  purjolök
1 dl  tomatpuré
2 msk  konjak
1/2 dl  portvin
1 l  vatten
1   hönsbuljongtärning
1 1/2 tsk  torkad timjan
2   lagerblad
6   vitpepparkorn
2 msk  paprikapulver
150 g  rimmat fläsk (i bit)
250 g  jordärtskockor
salt och peppar
100 g  smör (+ extra till stekning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Det kan omöjligt bli 1,5 l fond efter kokning!!! Man hällde ju bara på drygt. 1 l vätska. Jag fick 7 dl innan reducering!

Ingrid

2024-10-05

Hej Ingrid! Mycket riktigt! Vi vet inte riktigt vad som hänt här. Fel var det i alla fall. Tack för att du uppmärksammade oss det det! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-10-15

Allt för salt, väldigt lite mat kan möjligtvis passa som förrätt men det finns så många bättre och mer lättlagade allternativ

Tobias

2023-04-18

Näringsvärde per portion

Energi2234 KJ / 534 kCal
Fett37 g
Salt3.18 g
Kolhydrater18 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Havskräftor med vitlök och persilja
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursgryta med rotfrukter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havskräfta "crispy" med currydipp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga