Lyxig ragu på färska havskräftor

56
0
Lyxig ragu på färska havskräftor

Ta vara på hela kräftan och gör en smörstinn skaldjursfond av skalen! Använd den mustiga kräftfonden till denna otroligt läckra och smakrika ragu med brynt fläsk, jordärtskocka och färska havskräftstjärtar. Fonden går fint att förbereda.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Lyxig ragu på färska havskräftor

Ingredienser

4 portioner
500 g
havskräftor (färska i lag eller frysta, tinade)
1
gul lök
1
morot
200 g
rotselleri
100 g
purjolök
1 dl
tomatpuré
2 msk
konjak
1/2 dl
portvin
1 l
vatten
1
hönsbuljongtärning
1 1/2 tsk
torkad timjan
2
lagerblad
6
vitpepparkorn
2 msk
paprikapulver
150 g
rimmat fläsk (i bit)
250 g
jordärtskockor
-
salt och peppar
100 g
smör (+ extra till stekning)

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen för samtliga allergener. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2234 KJ / 534 kCal
Fett 37 g
Salt 3.18 g
Kolhydrater 18 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept