Lyxig ragu på färska havskräftor
Ta vara på hela kräftan och gör en smörstinn skaldjursfond av skalen! Använd den mustiga kräftfonden till denna otroligt läckra och smakrika ragu med brynt fläsk, jordärtskocka och färska havskräftstjärtar. Passar perfekt som en lyxig förrätt. Fonden går fint att förbereda.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g havskräftor (färska i lag eller frysta, tinade)
1 gul lök
1 morot
200 g rotselleri
100 g purjolök
1 dl tomatpuré
2 msk konjak
1/2 dl portvin
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
1 1/2 tsk torkad timjan
2 lagerblad
6 vitpepparkorn
2 msk paprikapulver
150 g rimmat fläsk (i bit)
250 g jordärtskockor
salt och peppar
100 g smör (+ extra till stekning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2234 KJ / 534 kCal
Fett37 g
Salt3.18 g
Kolhydrater18 g
Protein23 g
Kommentarer
Det kan omöjligt bli 1,5 l fond efter kokning!!! Man hällde ju bara på drygt. 1 l vätska. Jag fick 7 dl innan reducering!
Ingrid
2024-10-05Hej Ingrid! Mycket riktigt! Vi vet inte riktigt vad som hänt här. Fel var det i alla fall. Tack för att du uppmärksammade oss det det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-15Allt för salt, väldigt lite mat kan möjligtvis passa som förrätt men det finns så många bättre och mer lättlagade allternativ
Tobias
2023-04-18