Lyxig ragu på färska havskräftor

Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat
1
Lyxig ragu på färska havskräftor

Ta vara på hela kräftan och gör en smörstinn skaldjursfond av skalen! Använd den mustiga kräftfonden till denna otroligt läckra och smakrika ragu med brynt fläsk, jordärtskocka och färska havskräftstjärtar. Fonden går fint att förbereda.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Lyxig ragu på färska havskräftor

Ingredienser

4 portioner
500 g  havskräftor (färska i lag eller frysta, tinade)
1   gul lök
1   morot
200 g  rotselleri
100 g  purjolök
1 dl  tomatpuré
2 msk  konjak
1/2 dl  portvin
1 l  vatten
1   hönsbuljongtärning
1 1/2 tsk  torkad timjan
2   lagerblad
6   vitpepparkorn
2 msk  paprikapulver
150 g  rimmat fläsk (i bit)
250 g  jordärtskockor
salt och peppar
100 g  smör (+ extra till stekning)

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen för samtliga allergener. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat

Kommentar

Allt för salt, väldigt lite mat kan möjligtvis passa som förrätt men det finns så många bättre och mer lättlagade allternativ

Tobias

2023-04-18

Näringsvärde per portion

Energi2234 KJ / 534 kCal
Fett37 g
Salt3.18 g
Kolhydrater18 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Havskräftor med vitlök och persilja
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursgryta med rotfrukter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Havskräfta "crispy" med currydipp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga