Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Mustig köttfärspaj med tomater

Ibland kan bara tanken på paj få det att kurra i magen, men att stå och knåda ihop pajdegen kan verka allt för tidskrävande! I detta recept använder du färdig färsk pajdeg och det enda du behöver fokusera på är att steka ihop fyllningen på blandfärs, pastasås och härliga kryddor. Servera ihop med tomater och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port).
  3. Skala och hacka löken och riv morötterna grovt på ett rivjärn.
  4. Bryn färs, lök och morötter i oljan i en stekpanna.
  5. Krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken. Rör ner pastasåsen och låt det bli varmt. Ta av pannan från värmen och rör ner äggen.
  6. Fyll pajskalet med färsen och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Servera med tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet på pajdegen.
Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.

Tips

Smaksätt gärna färsen med tacokrydda eller oregano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 390 g pastasås med basilika
  • 2 ägg
  • 150 g riven ost
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3440 kJ / 825 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer