Mustig köttfärspaj med tomater

13
4
Mustig köttfärspaj med tomater

Ibland kan bara tanken på paj få det att kurra i magen, men att stå och knåda ihop pajdegen kan verka allt för tidskrävande! I detta recept använder du färdig färsk pajdeg och det enda du behöver fokusera på är att steka ihop fyllningen på blandfärs, pastasås och härliga kryddor. Servera ihop med tomater och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2019

Mustig köttfärspaj med tomater

Ingredienser

4 portioner
250 g
färsk pajdeg (gärna fullkorn)
1
gul lök
3
morötter
500 g
blandfärs
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
390 g
pastasås med basilika
2
ägg
150 g
riven ost
250 g
körsbärstomater

För alla

Kontrollera noga innehållet på pajdegen.
Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna färsen med tacokrydda eller oregano.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Monika

2020-11-29

Mycket god paj ,smidig och lätt att göra

Lotten

2020-10-26

Familjesucce

Pia

2020-10-14

Använde pastasås Arrabbiata med tomat och chili då den föreslagna var slut i min affär. Det var helt sagolikt gott. Och precis som alla andra matpajer; mycket bättre dagen efter...

Näringsvärde per portion

Energi 3440 KJ / 825 kCal
Fett 51 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 44 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept