Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

Här har vi det perfekta glöggtilltugget! Kakor gjorda på favoritkombinationen pepparkakor och grönmögelost. Så gott, och så är det superenkelt att göra. Testa du också!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 -30 små bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa pepparkakor och blanda med smält smör till en deg.
  2. Mosa grönmögelosten ihop med crème fraiche, rysk yoghurt och honung så det blir en slät smet. 
  3. Klä en avlång smal form ca 30 x 10 cm (för ca 30 bitar) med plastfolie och lägg hälften av pepparkakssmeten i botten. Lägg ostfyllningen ovanpå och avsluta med resten av pepparkakssmeten. 
  4. Låt detta stå över natten i kylen och skär portionsbitar.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.

NNäringsvärdet är beräknat per bit.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Ingredienser

Portioner: 25 -30 små bitar
  • 25 pepparkakor
  • 75 g smör
  • 250 g grönmögelost
  • 1/2 dl crème fraiche (34%)
  • 1/2 dl rysk yoghurt (17%)
  • 1 - 2 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 404 kJ / 97 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer