Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

Här har vi det perfekta glöggtilltugget! Kakor gjorda på favoritkombinationen pepparkakor och grönmögelost. Så gott, och så är det superenkelt att göra. Testa du också!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 -30 små bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa pepparkakor och blanda med smält smör till en deg.
  2. Mosa grönmögelosten ihop med crème fraiche, rysk yoghurt och honung så det blir en slät smet. 
  3. Klä en avlång smal form ca 30 x 10 cm (för ca 30 bitar) med plastfolie och lägg hälften av pepparkakssmeten i botten. Lägg ostfyllningen ovanpå och avsluta med resten av pepparkakssmeten. 
  4. Låt detta stå över natten i kylen och skär portionsbitar.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Ingredienser

Portioner: 25 -30 små bitar
  • 25 pepparkakor
  • 75 g smör
  • 250 g grönmögelost
  • 1/2 dl crème fraiche (34%)
  • 1/2 dl rysk yoghurt (17%)
  • 1 - ca 2 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer