Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mustig grillsås

Här är ett läckert recept på en mustig grillsås med djupa och utsökta smaker från bland annat rödvinsvinäger, dijonsenap och tomater som du sen kan variera med olika smaksättningar beroende på vad du gillar. Garanterat en höjdare till grillningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med några minuter. Tillsätt muskovadosocker, vinäger, senap, tomater och soja samt en av smaksättningarna nedan.
  3. Koka sakta i 20-25 minuter.

Tips

Använd såsen som tillbehör till grillat eller för att pensla kött, fågel eller fisk vid grillning. Kan ätas varm eller kall.

Smaker för grillgourméer...
Använd grundreceptet och tillsätt någon av smaksättningarna nedan. Smaksättningarna är för 5 dl grillsås.
Få en rökig smak på såsen med några droppar liquid smoke.
Få en sydfransk touche med 2 tsk timjan och 2 msk koncentrerad apelsinjuice.
Få en italiensk smak med 2 tsk rosmarin och rivet skal av 1 citron.
Få asienkänsla med 1 msk riven ingefära, 1/2 färsk chili och 1 stjälk citrongräs.
Få karibisk känsla med 1/2 dl kokos, saft och skal av 1 lime och 1/2 tsk riven muskot.
Få indisk touche med 1 tsk av vardera kardemumma, kanel och stjärnanis.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk mörkt muskovadosocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • smaksättning (se tips)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer