Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanel- och tomatmarinerade kycklingklubbor

Kycklingklubbor i en marinad av kanel och tomater, en spännande smakkombination som slår. Kycklingklubborna som du grillar på utegrill eller i panna blir härligt krispiga och går fantastiskt väl ihop med den exotiska tomatmarinaden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingklubborna om djupfrysta används enligt förpackningens anvisning. Skär ett par skåror i varje klubba.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatkross, -puré, socker, vinäger, soja, salt och peppar. Låt koka under lock ca 15 min. Smaka av med kanel. Låt röran kallna.
  3. Lägg kycklingklubborna i dubbla plastpåsar. Häll över ca hälften av tomatröran. Vänd runt marinaden så att röran täcker all kyckling. Ställ kallt att marinera ca 2 tim.
  4. Ta upp och torka av kycklingklubborna lätt med hushållspapper. Grilla kycklingklubborna på utegrill, i grillpanna eller i ugn ca 25 min. Kontrollera att kycklingen är genomgrillad dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Servera kycklingklubborna med resten av tomatröran, varm eller kall, couscous eller ris blandat med tex sockerärter och tärnad röd paprika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk socker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 1/4 tsk mald kanel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?