Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingfilé med pommes chateau och ratatouille

Kycklingfilé med pommes chateau och ratatouille är vinnande på middagsbordet. Kycklingen tillagas i ugn eller steks. Lök, paprika och tomat är basen i den mustiga ratatouillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla kycklingfiléerna med hälften av oljan. Krydda dem med salt och peppar. Grilla eller stek dem ca 15 minuter runt om eller tills innertemperaturen är 70° C.
  2. Tillaga pommes chateau enligt förpackningens anvisning.
  3. Skala lök och vitlök. Skär löken i tunna skivor. Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i långa bitar på längden. Skölj och skär squashen i halvmånar.
  4. Ratatouille: Hetta upp resten av oljan i en panna. Tillsätt lök, vitlöksklyftorna, paprika och squashen och fräs några minuter. Blanda ner tomatkross och smaksätt med salt och kajennpeppar. Låt koka utan lock ca 10 minuter.
  5. Servera kycklingfilén med pommes chateau, ratatouille och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pommes chateau. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Stek kycklingen sakta, så blir den saftigare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • 4 portioner pommes chateau
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Ratatouille
  • 2 gula eller röda lökar
  • 2 vitlöksstänger eller vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 squash
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?