Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Spansk potatissallad

(9)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Gör din potatissallad spännande och intressant genom att tillaga den på spanskt vis. Du sveper in potatisen i en salig röra med bland annat sherry och tomatpuré och placerar den på ett fat med spröda salladsblad, oliver och kronärtskockor.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 kg delikatesspotatisar
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk söt sherry
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 burk marinerade kronärtskockor (à ca 300 g)
  • 1 burk svarta oliver med kärnor (à ca 370 g)
  • 50 g pinjenötskärnor (50 g motsvarar 1 dl)
  • salladsblad till garnering
  • 1 msk finrivet citronskal till garnering
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Skär ev stora potatisar i mindre bitar.
  2. Rör ihop tomatpuré, olivolja, sherry, vatten och salt. Häll blandningen över den varma potatisen.
  3. Skär avrunna kronärtskockor i bitar. Tillsätt kronärtskockor, oliver och pinjenötskärnor. Blanda försiktigt. Lägg potatissalladen på ett uppläggningsfat. Garnera med salladsblad och strö över finrivet citronskal.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer