Musslor på Veenas sätt

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Musslor på Veenas sätt

Är du en musselfantast kommer du att älska den här fascinerande rätten. Många rika och starka kryddor som ingefära, spiskummin och kajennpeppar sveps in i söt kokosmjölk tillsammans med musslorna och blir med ris en underbar middag.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Musslor på Veenas sätt

Ingredienser

4 portioner
2 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
2 msk vatten
1 krm gurkmeja
1 krm spiskummin
1 krm kajennpeppar eller finhackad chilifrukt
1 krm salt
1 krm svartpeppar
3 gula lökar
2 msk olja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
200 g kokta blåmusslor (utan skal, även burkmusslor kan användas)
1 msk finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pumpasoppa med blåmusslor och räkor
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Musslor i kokosmjölk med lime och salladslök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indisk vitkål med ärter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassiska vinkokta musslor
Betyg 4.1 av 5.
113 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtscurry
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskgryta med blåmusslor och oliver
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga