Musslor på Veenas sätt

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Musslor på Veenas sätt

Är du en musselfantast kommer du att älska den här fascinerande rätten. Många rika och starka kryddor som ingefära, spiskummin och kajennpeppar sveps in i söt kokosmjölk tillsammans med musslorna och blir med ris en underbar middag.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Musslor på Veenas sätt

Ingredienser

4 portioner
2 cm  färsk ingefära
3   vitlöksklyftor
2 msk  vatten
1 krm  gurkmeja
1 krm  spiskummin
1 krm  kajennpeppar eller finhackad chilifrukt
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
3   gula lökar
2 msk  olja
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
200 g  kokta blåmusslor (utan skal, även burkmusslor kan användas)
1 msk  finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pumpasoppa med blåmusslor och räkor
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Indisk vitkål med ärter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Musslor i kokosmjölk med lime och salladslök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassiska vinkokta musslor
Betyg 4 av 5.
111 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtscurry
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med blå kongopotatis och blåmusslor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga