Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Musslor på Veenas sätt

Är du en musselfantast kommer du att älska den här fascinerande rätten. Många rika och starka kryddor som ingefära, spiskummin och kajennpeppar sveps in i söt kokosmjölk tillsammans med musslorna och blir med ris en underbar middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv ingefäran fint. Skala och pressa vitlöken. Blanda med vatten, gurkmeja, spiskummin, kajennpeppar samt salt och peppar till en paste. Ställ åt sidan.
  2. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta. Tillsätt löken, fräs tills den blivit genomskinlig.
  3. Rör ner kryddpasten. Häll i kokosmjölken och låt koka i någon minut.
  4. Tillsätt musslorna. Rör om och låt sjuda i 3-5 minuter. Koka inte, då blir musslorna sega.
  5. Strö persilja över grytan, servera gärna tillsammans med Aromatiskt kryddris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 cm färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk vatten
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar eller finhackad chilifrukt
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 200 g kokta blåmusslor (utan skal, även burkmusslor kan användas)
  • 1 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer