Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Aromatiskt kryddris

Piffa till det vanliga vita riset och gör det till mer än bara ett komplement. Du kokar basmatiris med de intensiva kryddorna kanel, vitlök, lagerblad, spiskummin och gurkmeja och får ett charmerande aromatiskt ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj riset i vatten. Lägg det i en kastrull. Tillsätt vattnet.
  2. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om.
  3. Koka på svag värme under lock i ca 10 minuter.
  4. Ta av kastrullen från värmen. Låt stå med locket på i ytterligare 5 minuter.
  5. Rör om och servera gärna till Musslor på Veenas sätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 krm gurkmeja
Lägg till i inköpslistan