Müslikaka med honungscrunch

Betyg 4.4 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Müslikaka med honungscrunch

Baked oat kallas den här galet goda frukosträtten på engelska. Tänk dig en kombo av gröt, pudding och kaka – med lite hemblandad müsli på toppen. Müslikakan är godast lite ljummen med färska bär och tjock yoghurt till. Suverän att ha på brunchen!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Müslikaka med honungscrunch

Ingredienser

6 portioner
5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk äkta pulver av vanilj
2 krm salt
1/2 dl finhackade torkade aprikoser
olja till formen
2 ägg
1 dl honung
5 dl mjölk

Topping

1/2 dl honung
2 msk rapsolja
1 dl frön (t ex pumpakärnor och sesamfrön)
2 dl frysta bär (t ex hallon och blåbär)
färska bär och matyoghurt till servering

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Bra recept, men alldeles för sött. Skulle rekommendera en matsked honung i smeten i stället för en deciliter.

    Robert

  • Blir intressant att se hur detta blir. Med tanke på vätska så drunknade toppingen så osäker på hur detta ska bli "crunchy"? Är tanken att man ska tillaga kakan en stund och därefter strö på toppingen och fortsätta gräddningen?

    Lisa

    Hej Lisa! Det är fröna som står för crunchet och vi har provlagat som det står i receptet men det funkar säkert också att strö på toppningen mot slutet av tillagningstiden. Skriv gärna en ny kommentar om du testar det och berätta hur den blev. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Kattis Kan man baka dagen innan och värma i micron sen?

    Katalin

  • Hade födelsedagsbrunch i helgen och serverade bl a denna. Alla gästerna öste beröm över müslikakan, alla ville ha receptet! Jag serverade med bär och vaniljkesella. Den gör jag gärna igen!

    Anne

  • Hej Linn! Inget vi skulle rekommendera att göra. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Går den att frysa in och sedan tina upp eller hur blir den då?

    Linn

  • Det är bara att konstatera att det här är ett jättebra recept. Det slår den vanliga havregrynsgröten med hästlängder men tar lite tid att göra.

    Ola

  • Hej Stuart! Vad kul att du gillade receptet! Det borde gå jättebra att blanda havregryn och rågflingor. Det är inget vi har testat men du får gärna återkomma med hur det blev. Lycka till! Hälsningar, Veronica

    Ica-köket

  • Äntligen har jag gjort det här underbart recept (jag märkte det i somras)! Nästa gång kommer jag att byta ut med olika bär och frön, kanske nötter. Undra jag om jag prova blanda havregryn och rågflingor .... ? Tack ICA!

    Stuart

  • underbart gott!

    Jenny

Näringsvärde per portion

Energi1948 KJ / 466 kCal
Fett19 g
Salt0.68 g
Kolhydrater58 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Black Eye Oats
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Baked oats
    Betyg 4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mousse med vit choklad och crunch
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chiapudding med mandelmjölk
    Betyg 4.5 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Havrerutor med frukt och frön
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad