Havrerutor med frukt och frön

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
4
Havrerutor med frukt och frön

Nyttigt recept på härliga havrerutor med frukt och frön. Du gör brödet av bland annat havregryn, linfrön, mjölk, jäst, solrosfrön, pumpakärnor, torkade aprikoser och tranbär. Servera det goda brödet som tillbehör till middag!

Havrerutor med frukt och frön

Ingredienser

16 stycken
4 dl  fiberberikade havregryn
1 dl  hela linfrön
2 tsk  salt
6 dl  mjölk eller vatten
1   paket färsk jäst à 50 g
2 dl  blandade frön och torkade frukter t ex solrosfrön, pumpakärnor, aprikoser, tranbär
ca 7 dl  vetemjöl

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller rismjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Hej Elliot! Vi har inte testat det men det borde gå, lite lägre temperatur och längre tid i ugnen bara. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-07-25

Kan man göra detta bröd i en brödform & skiva? Ändras tilllagningstiden då?

Elliot

2017-07-21

Hur mycket kall vätska ska jag hälla i i steg 2? De 4 dl som anges i receptet har redan gått åt i steg 1.

Karin

2009-08-27

Näringsvärde per portion

Energi4178 KJ / 999 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Frukostbröd med havre
Betyg 3.9 av 5.
130 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Studentskans havrebröd
Betyg 3.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bröd med lingon och vört
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dinkelbröd med frukt och nötter
Betyg 4.7 av 5.
221 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havregrynsgröt med blåbärsmjölk
Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga