Havrerutor med frukt och frön

12
4
Havrerutor med frukt och frön

Nyttigt recept på härliga havrerutor med frukt och frön. Du gör brödet av bland annat havregryn, linfrön, mjölk, jäst, solrosfrön, pumpakärnor, torkade aprikoser och tranbär. Servera det goda brödet som tillbehör till middag!

Havrerutor med frukt och frön

Ingredienser

16 stycken
4 dl fiberberikade havregryn
1 dl hela linfrön
2 tsk salt
6 dl mjölk eller vatten
1 paket färsk jäst à 50 g
2 dl blandade frön och torkade frukter t ex solrosfrön, pumpakärnor, aprikoser, tranbär
ca 7 dl vetemjöl

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller rismjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Redaktionen

2017-07-25

Hej Elliot! Vi har inte testat det men det borde gå, lite lägre temperatur och längre tid i ugnen bara. Lycka till! Hälsningar Michelle

Elliot

2017-07-21

Kan man göra detta bröd i en brödform & skiva? Ändras tilllagningstiden då?

Karin

2009-08-27

Hur mycket kall vätska ska jag hälla i i steg 2? De 4 dl som anges i receptet har redan gått åt i steg 1.

Näringsvärde per portion

Energi 4178 KJ / 999 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden