Nyttigt recept på härliga havrerutor med frukt och frön. Du gör brödet av bland annat havregryn, linfrön, mjölk, jäst, solrosfrön, pumpakärnor, torkade aprikoser och tranbär. Servera det goda brödet som tillbehör till middag!
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller rismjölk.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Redaktionen
2017-07-25Hej Elliot! Vi har inte testat det men det borde gå, lite lägre temperatur och längre tid i ugnen bara. Lycka till! Hälsningar Michelle
Elliot
2017-07-21Kan man göra detta bröd i en brödform & skiva? Ändras tilllagningstiden då?
Karin
2009-08-27Hur mycket kall vätska ska jag hälla i i steg 2? De 4 dl som anges i receptet har redan gått åt i steg 1.