Havrerutor med frukt och frön

Nyttigt recept på härliga havrerutor med frukt och frön. Du gör brödet av bland annat havregryn, linfrön, mjölk, jäst, solrosfrön, pumpakärnor, torkade aprikoser och tranbär. Servera det goda brödet som tillbehör till middag!

Ingredienser
16 stycken
4 dl fiberberikade havregryn
1 dl hela linfrön
2 tsk salt
6 dl mjölk eller vatten
1 paket färsk jäst à 50 g
2 dl blandade frön och torkade frukter t ex solrosfrön, pumpakärnor, aprikoser, tranbär
ca 7 dl vetemjöl
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller rismjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4178 KJ / 999 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Hej Elliot! Vi har inte testat det men det borde gå, lite lägre temperatur och längre tid i ugnen bara. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-07-25Kan man göra detta bröd i en brödform & skiva? Ändras tilllagningstiden då?
Elliot
2017-07-21Hur mycket kall vätska ska jag hälla i i steg 2? De 4 dl som anges i receptet har redan gått åt i steg 1.
Karin
2009-08-27