Müslikaka med honungscrunch

Baked oat kallas den här galet goda frukosträtten på engelska. Tänk dig en kombo av gröt, pudding och kaka – med lite hemblandad müsli på toppen. Müslikakan är godast lite ljummen med färska bär och tjock yoghurt till. Suverän att ha på brunchen!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Ingredienser
6 portioner
5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk äkta pulver av vanilj
2 krm salt
1/2 dl finhackade torkade aprikoser
olja till formen
2 ägg
1 dl honung
5 dl mjölk
Topping
1/2 dl honung
2 msk rapsolja
1 dl frön (t ex pumpakärnor och sesamfrön)
2 dl frysta bär (t ex hallon och blåbär)
färska bär och matyoghurt till servering
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd ren havre från t ex Semper eller Provena.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning och ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller Alpfro soya yofu naturell.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1948 KJ / 466 kCal
Fett19 g
Salt0.68 g
Kolhydrater58 g
Protein13 g
Kommentarer
Blir intressant att se hur detta blir. Med tanke på vätska så drunknade toppingen så osäker på hur detta ska bli "crunchy"? Är tanken att man ska tillaga kakan en stund och därefter strö på toppingen och fortsätta gräddningen?
Lisa
2023-07-16Hej Lisa! Det är fröna som står för crunchet och vi har provlagat som det står i receptet men det funkar säkert också att strö på toppningen mot slutet av tillagningstiden. Skriv gärna en ny kommentar om du testar det och berätta hur den blev. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-17Kattis Kan man baka dagen innan och värma i micron sen?
Katalin
2022-10-20Hade födelsedagsbrunch i helgen och serverade bl a denna. Alla gästerna öste beröm över müslikakan, alla ville ha receptet! Jag serverade med bär och vaniljkesella. Den gör jag gärna igen!
Anne
2016-10-10