Müslikaka med honungscrunch

24
7
Müslikaka med honungscrunch

Baked oat kallas den här galet goda frukosträtten på engelska. Tänk dig en kombo av gröt, pudding och kaka – med lite hemblandad müsli på toppen. Müslikakan är godast lite ljummen med färska bär och tjock yoghurt till. Suverän att ha på brunchen!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Müslikaka med honungscrunch

Ingredienser

6 portioner
5 dl
havregryn
1 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
1 tsk
äkta pulver av vanilj
2 krm
salt
1/2 dl
finhackade torkade aprikoser
-
olja till formen
2
ägg
1 dl
honung
5 dl
mjölk

Topping

1/2 dl
honung
2 msk
rapsolja
1 dl
frön (t ex pumpakärnor och sesamfrön)
2 dl
frysta bär (t ex hallon och blåbär)
-
färska bär och matyoghurt till servering

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd ren havre från t ex Semper eller Provena.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning och ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller Alpfro soya yofu naturell.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Anne

2016-10-10

Hade födelsedagsbrunch i helgen och serverade bl a denna. Alla gästerna öste beröm över müslikakan, alla ville ha receptet! Jag serverade med bär och vaniljkesella. Den gör jag gärna igen!

Redaktionen

2016-03-07

Hej Linn! Inget vi skulle rekommendera att göra. Hälsningar Michelle

Linn

2016-03-06

Går den att frysa in och sedan tina upp eller hur blir den då?

Näringsvärde per portion

Energi 1948 KJ / 466 kCal
Fett 19 g
Salt 0.68 g
Kolhydrater 58 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept