ÖVER 60 MIN | Medel

Mumsiga maränger

Frasiga maränger toppade med strössel. Marängerna kan du färga som du vill. Färga de vispade äggen med den hushållsfärg du tycker bäst om för personliga maränger.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100ºC.
  2. Vispa äggvitor, hälften av sockret och salt till ett riktigt fast och hårt skum med elvisp i en bunke.
  3. Vänd försiktigt i resten av sockret och några droppar hushållsfärg.
  4. Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av skedar. Garnera med strössel.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Stäng av ugnsvärmen och låt gärna marängerna stå kvar och torka 3-4 timmar.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten. Fri från laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per maräng.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1/2 krm salt
  • några droppar hushållsfärg
  • strössel

Näringsvärde
Per portion

Energi 316 kJ / 76 kCal