Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Sorbet à la rose

Vacker och förtjusande dessert som imponerar på både gäster och den som står dig närmast! Sorbet à la rose ska serveras iskall och toppas med hallonsaft eller grenadine för extra vackra färger och läcker smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka av rosenbladen och skölj dem i kallt vatten. Koka upp vatten, socker och blad i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Låt lagen kallna och sila sedan ifrån bladen.
  2. Blanda lagen med pressad citron och färga den svagt rosa. Vispa äggvitorna till ett fast skum och blanda med sockerlagen. Frys sorbetmassan i glassmaskin eller i en bunke. Fryses massan i bunke måste sorbeten vispas kraftigt, helst med elvisp, flera gånger under infrysningen så den inte blir för isig.
  3. Skeda upp sorbeten i höga glas och häll några droppar grenadine eller hallonsaft över. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 utslagna rosa rosor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 msk pressad citron
  • någon droppe röd hushållsfärg
  • 2 äggvitor
Till servering
  • grenadin eller hallonsaft
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer