Pinjenötstoppar med citron och choklad
![Pinjenötstoppar med citron och choklad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30857/cf_259/pinjenotstoppar_med_citron_och_choklad.jpg)
Pinjenötstoppar är maränger i grunden som du smaksätter med rostade pinjenötter och choklad innan gräddning. De färdiga marängtopparna doppas i choklad som sen får stelna vilket gör dem både smarriga och tjusiga.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
![Pinjenötstoppar med citron och choklad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30857/cf_259/pinjenotstoppar_med_citron_och_choklad.jpg)
Ingredienser
30 sycken
100 g pinjenötter
4 äggvitor
3 dl socker
rivet skal från 2 citroner
1 tsk färskpressad citronjuice
100 g mörk choklad
För alla
Fri från gluten. Fri från laktos och mjölkprotein om ren mörk choklad används. Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Oerhört söta. Nästa gång ska jag halvera sockermängden.
Hedvig
2024-05-26