Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Muffins med äppelrasp och mandelmassa

Muffins med äppelrasp och mandelmassa är lätta att göra och mycket välsmakande. Rivet äpple är perfekt i muffins. Det blir saftigt och friskt. Mandelmassan ger också förträfflig smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 stora muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck äggen och blanda i, ett i taget. Tillsätt mjölken.
  3. Mät upp mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och blanda. Häll blandningen i smeten och rör om.
  4. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten.
  5. Klicka smeten i stora muffinsformar och gör små gropar i mitten. Skala och riv äpplet grovt, tryck ner ca 1 tsk äppelrasp i varje grop.
  6. Grädda i ca 15 minuter.

För alla

Muffinsen innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin och byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ.

Tips

Har du inte en passervagga eller sil kan du "mosa" äpplena med en mixer, stor visp eller potatispress.

Ingredienser

Portioner: 8 stora muffins
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mandelmassa
  • 1 dl rivet äpple
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1180 kJ / 280 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden