Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Äppelquesadilla

Ett bedårande recept på äppelquesadilla som passar utmärkt att servera som efterrätt. För den söta quesadillan behöver du bland annat tunnbröd, messmör, mandelmassa och äpple. En annorlunda och rolig dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bre ut messmöret på tunnbröden.
  2. Riv mandelmassan fint och äpplena grovt och fördela över ena brödkakan. Strö på kanel. Lägg på den andra kakan. Skär kakan i 4 tårtbitar (för 6 port).
  3. Stek varje bit för sig i smör på bägge sidor tills färgen är gyllenbrun.
  4. Skär upp quesadillan i mindre portionsbitar och servera med vaniljglass.

För alla

Äppelquesadilla innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri glass eller laktosfri vispad grädde.
Gör äggfri: använd vispad grädde i stället för glass eller bjud på äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 stora kakor mjukt tunnbröd
  • 5 msk gammeldags messmör
  • 125 g mandelmassa
  • 2 äpplen (2 motsvarar ca 250 g)
  • 2 tsk malen kanel
  • 3 msk smör
  • 1 paket vaniljglass (à 1 liter)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?