Mozzarellaköttbullar med tomatsås

Mumsiga köttbullar som du gör av ströbröd, mjölk, tomatcrème, mozzarella och tillagar i ugn (vilket sparar både tid och minskar stekoset). Till bullarna serveras smakrik tomatsås, skarp rucola och perfekt kokt pasta, gärna fusilli. Klart på nolltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014

Ingredienser
4 portioner
Köttbullar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 100 g mozzarella (med basilika)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl soltorkad tomatcrème
ca 500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
1 burk körsbärstomater (à 400)
1 msk soltorkad tomatcrème
salt och peppar
1/2 påse rucola (à 65 g)
1 dl kokvatten från pastan
Pasta
500 g färsk pasta, gärna fusilloni
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk, mozzarella och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris eller sojaalternativ. Uteslut mozzarellan. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2366 KJ / 566 kCal
Fett24.2 g
Kolhydrater42.8 g
Protein40.3 g
Kommentarer