Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mozzarellaköttbullar med tomatsås

Mumsiga köttbullar som du gör av ströbröd, mjölk, tomatcrème, mozzarella och tillagar i ugn (vilket sparar både tid och minskar stekoset). Till bullarna serveras smakrik tomatsås, skarp rucola och perfekt kokt pasta, gärna fusilli. Klart på nolltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Köttbullar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter. Skär eller riv mozzarellan i bitar. Blanda alla ingredienser till köttbullarna och forma färsen till bollar och lägg i en ugnssäker form smord med lite av matfettet. Sätt in mitt i ugnen ca 7 minuter.
  3. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomaterna och tomatcrèmen och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
  5. Köttbullar: Stek köttbullarna i resten av matfettet i en stekpanna tills de får fin färg.
  6. Tomatsås: Vänd ner rucolan och kokvatten (från pastan) i tomatsåsen. Blanda såsen med pastan.
  7. Servera pastan med köttbullarna.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk, mozzarella och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris eller sojaalternativ. Uteslut mozzarellan. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Köttbullar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 100 g mozzarella (med basilika)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 dl soltorkad tomatcrème
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 1 burk körsbärstomater (à 400)
  • 1 msk soltorkad tomatcrème
  • salt och peppar
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 1 dl kokvatten från pastan
Pasta
  • 500 g färsk pasta, gärna fusilloni
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2366 kJ / 566 kCal