Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
7
Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

Helt fantastiska pannbiffar tillagade med grädde i färsen vilket gör biffarna extra saftiga. Den härligt gräddiga kantarellsåsen som serveras till gör rätten lyxig och makalös.

Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

Ingredienser

4 portioner
400 g  nötfärs eller blandfärs
2   äggulor
1 tsk  salt
1 krm  mald vitpeppar
2 dl  vispgrädde
2 msk  smör eller margarin
hackad persilja att strö över
nykokt potatis till servering

Kantarellsås

300 g  kantareller eller annan färsk svamp
1 msk  smör eller margarin
1   liten gul lök
3 dl  vispgrädde
soja
salt
ev vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Klaśsisk maträtt som smälter i munnen

Frank

2024-04-14

Såsen blev väldigt tunn, så nästa gång kommer jag ha i lite redning. Men underbart gott!

Agneta

2023-08-27

Betyg 4 hattar av fem möjliga

Peter

2006-11-29

Testa liknande recept

Wallenbergare
Betyg 3.9 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantareller på rödlöksbädd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantarellfräs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Syltad lök och svamp
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga