Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

Helt fantastiska pannbiffar tillagade med grädde i färsen vilket gör biffarna extra saftiga. Den härligt gräddiga kantarellsåsen som serveras till gör rätten lyxig och makalös.

Ingredienser
4 portioner
400 g nötfärs eller blandfärs
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 dl vispgrädde
2 msk smör eller margarin
hackad persilja att strö över
nykokt potatis till servering
Kantarellsås
300 g kantareller eller annan färsk svamp
1 msk smör eller margarin
1 liten gul lök
3 dl vispgrädde
soja
salt
ev vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Klaśsisk maträtt som smälter i munnen
Frank
2024-04-14Såsen blev väldigt tunn, så nästa gång kommer jag ha i lite redning. Men underbart gott!
Agneta
2023-08-27Betyg 4 hattar av fem möjliga
Peter
2006-11-29