Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

19
5
Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

Helt fantastiska pannbiffar tillagade med grädde i färsen vilket gör biffarna extra saftiga. Den härligt gräddiga kantarellsåsen som serveras till gör rätten lyxig och makalös.

Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

Ingredienser

4 portioner
400 g nötfärs eller blandfärs
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 dl vispgrädde
2 msk smör eller margarin
hackad persilja att strö över
nykokt potatis till servering

Kantarellsås

300 g kantareller eller annan färsk svamp
1 msk smör eller margarin
1 liten gul lök
3 dl vispgrädde
soja
salt
ev vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Peter

2006-11-29

Betyg 4 hattar av fem möjliga

Madelen

2004-09-21

Väldigt gott, man måste festa till det ibland.

Siv

2003-10-27

2 dl vispgrädde i smeten och 3 dl vispgrädde i såsen!!!!! Alldeles för mycke fett. Mvh Siv