Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

Helt fantastiska pannbiffar tillagade med grädde i färsen vilket gör biffarna extra saftiga. Den härligt gräddiga kantarellsåsen som serveras till gör rätten lyxig och makalös.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Börja med att rensa kantarellerna eller annan svamp. Dela de största.
  2. Låt dem "svettas" i varm stekpanna. När vätskan kokat in, öka värmen och lägg i smör. Fräs en stund och lägg i den hackade löken. Smaksätt med salt och ev vitpeppar. Ställ åt sidan så länge.
  3. Blanda färsen med äggulor, salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget och blanda till en jämn färs. Forma åtta små biffar (för 4 port).
  4. Stek biffarna i smör i inte alltför varm panna. Ta upp dem och håll dem varma.
  5. Koka ur stekpannan med grädde och tillsätt lite soja. Koka ihop till en simmig sås och blanda i de brynta kantarellerna. Smaka av.
  6. Slå såsen över biffarna och strö över persilja. Servera med nykokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötfärs eller blandfärs
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör eller margarin
  • hackad persilja att strö över
  • nykokt potatis till servering
Kantarellsås
  • 300 g kantareller eller annan färsk svamp
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl vispgrädde
  • soja
  • salt
  • ev vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer