Färslimpa "Lindström" med senaps- och persiljeyoghurt
Denna färslimpa "Lindström" med inslag av rödbetor och kapris är en perfekt middag för dig som gillar husmanskost. Serveras tillsammans med kokt potatis, gröna ärtor och yoghurten smaksatt med senap och persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011
Ingredienser
4 portioner
4 msk ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 gul lök
1 dl inlagda rödbetor
2 msk kapris
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
900 g fast potatis
250 g gröna ärtor
Senaps- och persiljeyoghurt
1 dl matyoghurt (10%)
1/2 msk dijonsenap
1 msk hackad persilja
1 tsk honung
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2029 KJ / 485 kCal
Fett12.8 g
Kolhydrater56.3 g
Protein35.2 g
Kommentar
Lägg gärna till ett ägg i receptet. Den behöver mera bindning. Jag hade den i ugnen i 35 minuter, men den var alldeles för lös i konsistensen.
Mats
2020-04-15Hej Mats! Tack för din kommentar. Om man rör ihop smeten tillräckligt länge så blir smeten fastare i konsistensen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-20