Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Färslimpa "Lindström" med senaps- och persiljeyoghurt

Denna färslimpa "Lindström" med inslag av rödbetor och kapris är en perfekt middag för dig som gillar husmanskost. Serveras tillsammans med kokt potatis, gröna ärtor och yoghurten smaksatt med senap och persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt svälla 5–10 minuter.
  3. Skala och finhacka löken. Skär rödbetorna i fina tärningar. Tillsätt lök, rödbetor, kapris och färs i ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Rör till en smidig smet. Forma färssmeten till en avlång limpa direkt i en smord, ugnssäker form (en brödform går också bra). Sätt mitt i ugnen ca 35 minuter.
  4. Skala under tiden potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt ärterna precis mot slutet.
  5. Senaps- och persiljeyoghurt: Blanda matyoghurt, senap, persilja och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  6. Servera köttfärslimpan i skivor med kokt potatis, ärter samt senaps- och persiljeyoghurten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). 

Tips

Barnknepet: Riv löken till färslimpan och servera rödbetshack och kapris som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 900 g fast potatis
  • 250 g gröna ärter
Senaps- och persiljeyoghurt
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2029 kJ / 485 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer