Färslimpa "Lindström" med senaps- och persiljeyoghurt

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
1
Färslimpa "Lindström" med senaps- och persiljeyoghurt

Denna färslimpa "Lindström" med inslag av rödbetor och kapris är en perfekt middag för dig som gillar husmanskost. Serveras tillsammans med kokt potatis, gröna ärtor och yoghurten smaksatt med senap och persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011

Färslimpa "Lindström" med senaps- och persiljeyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 msk ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 gul lök
1 dl inlagda rödbetor
2 msk kapris
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
900 g fast potatis
250 g gröna ärtor

Senaps- och persiljeyoghurt

1 dl matyoghurt (10%)
1/2 msk dijonsenap
1 msk hackad persilja
1 tsk honung
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Lägg gärna till ett ägg i receptet. Den behöver mera bindning. Jag hade den i ugnen i 35 minuter, men den var alldeles för lös i konsistensen.

Mats

2020-04-15

Hej Mats! Tack för din kommentar. Om man rör ihop smeten tillräckligt länge så blir smeten fastare i konsistensen. Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-04-20

Näringsvärde per portion

Energi2029 KJ / 485 kCal
Fett12.8 g
Kolhydrater56.3 g
Protein35.2 g

Testa liknande recept

Parisare med stekt ägg
Betyg 3.2 av 5.
73 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiffar med rödbeta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassisk Biff à la Lindström
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Halstrad råbiff med spenatyoghurt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med spenatyoghurt
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med köttbullar i tomatsås
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga