Färslimpa "Lindström" med senaps- och persiljeyoghurt

5
1
Färslimpa "Lindström" med senaps- och persiljeyoghurt

Denna färslimpa "Lindström" med inslag av rödbetor och kapris är en perfekt middag för dig som gillar husmanskost. Serveras tillsammans med kokt potatis, gröna ärtor och yoghurten smaksatt med senap och persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011

Färslimpa "Lindström" med senaps- och persiljeyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 msk ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 gul lök
1 dl inlagda rödbetor
2 msk kapris
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
900 g fast potatis
250 g gröna ärtor

Senaps- och persiljeyoghurt

1 dl matyoghurt (10%)
1/2 msk dijonsenap
1 msk hackad persilja
1 tsk honung
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). 

Gör så här

Tips

Barnknepet: Riv löken till färslimpan och servera rödbetshack och kapris som tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Mats

2020-04-15

Lägg gärna till ett ägg i receptet. Den behöver mera bindning. Jag hade den i ugnen i 35 minuter, men den var alldeles för lös i konsistensen.

Redaktionen ICAse

2020-04-20

Hej Mats! Tack för din kommentar. Om man rör ihop smeten tillräckligt länge så blir smeten fastare i konsistensen. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2029 KJ / 485 kCal
Fett 128 g
Kolhydrater 563 g
Protein 352 g
Läs mer om näringsvärden