Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinipasta

Betyg 4.6 av 5.93 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinipasta

Det är lite pyssel att fylla dessa färsbollar med mozzarella, men helt klart värt besväret. Den hemkokta tomatsåsen är det chilisting i och ”zucchinipastan” bidrar med gott tugg. Gör färsbollarna extra smakrika med fetaost i stället för mozzarella.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinipasta

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
1 ägg
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
125 g mozzarella
1 msk smör
1 msk olja
1 zucchini (à ca 300 g)
färskpressad juice av 1/2 citron
350 g färsk tagliatelle eller fettuccine
färsk basilika till garnering

Tomatsås

1 gul lök
1 röd chili (t ex spansk peppar)
1 msk olja
1 förpackning krossade tomater (à 400 g)
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
2 tsk honung

Gör så här

00:10:00
00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Jag använde minimozzarella. Enklare att rulla färsen runt en liten boll. Mycket gott!

    Karin

  • Supergott! Hade ingen chili hemma, så det fick bli chilipulver.

    Åsa

  • Mycket gott, även i vegansk form med Anammas formbara färs (la bara till salt och peppar) och vegansk mozzarella! 😋

    Susanne

  • Hej jag Laga denna maträtt idag de har ändrat lite i receptet jag till la till lite mer kryddor i färsen lite paprikapulver lite kajen men anar var de super gott

    Cecilia

  • Ett av mina favoritrecept!!! Gjorde det första gången för många år sedan när receptet kom i tidningen Buffé . Älskar alla smaker tillsammans!!

    Jessica

    Hej Jessica! Vad kul att göra! ❤ Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Väldigt gott, barnen älskade det..

    Michelle

  • Såååå gott!

    Evelina

  • Gjorde dessa med fetaost istället och vilken succé! Otroligt god rätt! Då jag tycker det är enklare att få till pastan när man använder torkad så använde jag det istället för färsk, blev jättebra. Full pott till detta!

    Anna

  • Helt fantastiskt gott!!! Perfekta smaker, och rätt snabbt att svänga ihop. Välj en lite lyxigare pasta till för högsta betyg. Rekommenderas!

    Therese

Näringsvärde per portion

Energi3707 KJ / 886 kCal
Fett39 g
Salt3.82 g
Kolhydrater82 g
Protein50 g

Testa liknande recept

  • Asiatiska köttbullar med nudelsallad
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttbullar med kryddig bönragu
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärssås och tagliatelle
    Betyg 3.5 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Köttbullar med rostad lök
    Betyg 4.6 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Banh mi med asiatiska köttbullar
    Betyg 4.8 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad