Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttbullar med kryddig bönragu

Klassiska köttbullar med allt annat än klassiska tillbehör. Här serveras de tillsammans med en kryddig bönragu och ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisning.
  2. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla några minuter.
  3. Blanda sedan ned blandfärs, salt, ägg och peppar. Forma till bullar.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök samt klyfta tomaterna.
  5. Fräs lökhacket i oljan. Tillsätt tomater, rosmarin och honung och fräs några minuter. Skölj bönorna, låt dem rinna av och vänd sedan ner dem i grönsaksfräset.
  6. Smaka av med salt, peppar och ev vinäger.
  7. Stek köttbullarna i matfettet i en panna. Lägg dem i bönragun. Låt puttra ca 2 minuter.
  8. Servera med en klick gräddfil och ris eller annat gryn.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk flytande honung
  • 1 förp vita bönor (à ca 380 g)
  • salt och peppar
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2965 kJ / 710 kCal