Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Mozzarella- och grönsakspaté

Mozzarella- och grönsakspaté är ett härligt och utmanande recept och patén kan serveras både varm och kall. Patén innehåller lyxiga ingredienser som ljuvliga små plommontomater, aubergine, squash och härlig mozzarella.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla och skala tomaterna. Ta ur kärnhuset och skär tomaterna i bitar.
  2. Skala aubergine och squash med potatisskalare i 1 cm breda strimlor, så långa som möjligt. Doppa skalstrimlorna i kokande vatten så att de blir mjuka.
  3. Pensla en avlång form ca 1½ l (för 8 port) med olja och klä formen med skalstrimlorna, gärna i mönster. Tänk på att skalsidan ska ligga mot formen så att de, när patén stjälps upp, bildar ett svart och grönt mönster.
  4. Skär aubergin och squash i 1 cm tjocka skivor. Varva skivorna med salt. Låt ligga i ca 1 timme så att grönsakerna vattnas ur. Skölj av saltet.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Stek grönsakerna i olivolja med pressad vitlök. Varva mozzarella, squash, aubergine och tomat i formen. Salta och peppra lätt mellan lagren.
  7. Grädda i ca 40 minuter i vattenbad. Låt patén svalna i formen under lätt press. Patén kan serveras både varm och kall. Serveras den varm så ska den skivas före uppvärmning.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 6 tomater (gärna plommon)
  • 1 stor aubergine (1 stor motsvarar ca 400 g)
  • 1 stor squash
  • 400 g mozzarella
  • olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer